Webinar – Materialer til procesudstyr i pharma- og fødevareproduktion, dag 1

Tirsdag den 8. december sætter vi fokus på de materialer, der anvendes til både føde- og medicinalvarer. Den globale favorit er rustfrit stål, og det er estimeret, at 90 % af verdens fødevarekontaktmaterialer netop er rustfrit stål. Det er der flere gode grunde til: Udover at stålet i samklang med EU-direktivet 1935/2004 kan modstå både fødevarer og CIP-midler (som regel), sikrer stålets ”passivitet”, at der ikke lækkes tungmetaller ud i produkterne.

Desværre er rustfrit stål aldrig ubetinget rustfrit. Både stålet, forarbejdningsmetoder og overfladebehandling skal vælges, så man ikke risikerer korrosionsskader, hverken under drift eller rengøring. Man skal derfor vælge det ”korrekte” rustfri stål, den optimale overfladebehandling og bruge de rigtige processer.

Udover det rustfrie stål rummer de fleste rørsystemer adskillige hundrede pakninger, men gummi er ikke bare gummi. Der er forskellige typer og endnu flere kvaliteter, og faldgruberne er store og dybe. Man skal kende sit gummi, før man vælger. Det sikrer god levetid og færre dyre driftsstop, når pakningerne skal udskiftes.

Som medlem af Dansk Materiale Netværk opnår du rabat og kan deltage til medlemspris.

Se program og tilmeld dig her >

Dato: tirsdag den 8. december 2020 kl. 13.00 - kl. 16:30 Sted: Online

Ved at afgive dine personlige oplysninger til arrangementet accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Dansk Materiale Netværk, og at dit navn og din virksomhed kommer på arrangementets deltagerliste, som er synlig for dette arrangements deltagere. Læs mere om, hvad vi bruger dine oplysninger til: Datapolitik >

DMN - Danmarks industriportal for løsning af materialerelaterede problemstillinger