Sprøjtestøbeværktøjer fra A-Z

En af verdens allervigtigste produktionsformer er sprøjtestøbning af termoplast, som gør det muligt at fremstille præcise plastemner på under et gram til flere hundrede kilo. Hurtigt, effektivt og ensartet. Det centrale i denne proces er sprøjtestøbeværktøjet.

I modsætning til resten af sprøjtestøbeprocessen, der foregår med anvendelse af standardiseret udstyr, er sprøjtestøbeværktøjet fuldstændigt tilpasset det enkelte produkt og er en højteknologisk og uhyre præcis konstruktion – ofte med komplekse mekanismer, avancerede overflader og udført i hærdet stål.

Plastgruppen i ATV-SEMAPP mener, at denne spændende kompleksitet kombineret med sprøjtestøbeværktøjernes strategiske vigtighed, gør dem til et betydningsfuldt emne for en temadag, der også kan tjene som faglig brush-up.

Temadagen er tilrettelagt i samarbejde med værktøjsmageruddannelsen på Skive College og formiddagen indeholder en rundvisning i værktøjsmagerværkstederne. Du bliver introduceret til nogle af de værktøjer en værktøjsmager og værktøjstekniker arbejder med i hverdagen. Disse spænder fra simple prototypeværktøjer i aluminium og messing til avancerede flerkavitets produktionsværktøjer og 2K værktøjer.

Efter frokosten vil en række oplægsholdere fra værktøjs- og sprøjtestøbeindustrien gøre deltagerne klogere på samspillet mellem konstruktør og værktøjsmager for bedst muligt at kunne udvikle emner, der er velegnet til produktion. Forskellige værktøjstyper og deres økonomi bliver gennemgået, vi bliver introduceret til simuleringsværktøjer, så deltagerne får de optimale forudsætninger for at kunne foretage strategiske valg i forbindelse med værktøjsplanlægning og indkøb. Herunder også viden om prototypeværktøjer, kaviteter, materialetyper, printede værktøjer, stamforme og værktøjsindsatser mv.

Målgruppe

Du skal deltage i temadagen, hvis du er konstruktør, emnedesigner eller indkøber og ønsker en bedre dialog med værktøjsmageren og en større forståelse for fagtermerne. Du kan også deltage, hvis du er ingeniør, designer eller produktudvikler og vil være bedre til design for manufacturing og have bedst mulig forståelse for sprøjtestøbning som produktionsform.

Bemærk! Der er begrænset antal pladser.

 

Som medlem af Dansk Materiale Netværk opnår du rabat og kan deltage til medlemspris.

Se program og tilmeld dig her >

Dato: tirsdag den 13. september 2022 kl. 09.30 - kl. 16:15 Sted: Skive College, Arvikavej 2B, DK-7800 Skive

Ved at afgive dine personlige oplysninger til arrangementet accepterer du at modtage nyhedsbreve fra Dansk Materiale Netværk, og at dit navn og din virksomhed kommer på arrangementets deltagerliste, som er synlig for dette arrangements deltagere. Læs mere om, hvad vi bruger dine oplysninger til: Datapolitik >

DMN - Danmarks industriportal for løsning af materialerelaterede problemstillinger