Tilfredse deltagere ved emballagekursus

18 kursister deltog i emballagekurset med titlen: ”Vælg din fleksible fødevareemballage på et oplyst grundlag” den 6. september 2023. Kurset var arrangeret af DMN i samarbejde med emballagekonsulenten Kirsten Lykke.

Kurset indeholdt en gennemgang af folietyper og processer til fremstilling af fleksible fødevareemballager.  Først blev der givet eksempler på konstruktion af traditionelle emballager til emballering af specifikke fødevarer. Herefter blev de traditionelle konstruktioner transformeret over i bæredygtige løsninger med lave EPR-afgifter. En gennemgang af hvilken betydning udvidet producentansvar får for fødevareproducenterne i forhold til emballage. Eksempler på udarbejdelse af optimale kravspecifikationer, som stiller krav om netop de emballageegenskaber, der er vigtige for den enkelte fødevareproducent, når det gælder fødevareholdbarhed, ensartet kvalitet og at undgå driftsstop på pakkelinjerne.

Ved den skriftlige kursusevaluering  scorede vi maks. antal points og fik følgende kommentarer fra kursisterne:

  • Virkelig fedt med så dybdegående information! Mega fedt.
  • Meget spændende dag – Kirsten er en super foredragsholder – formår at gøre tingene relevante
  • Super spændende kursus! Kirsten er en god kommunikator og evner at holde det relevant for alle deltagerne. Kommer gerne igen!

Vi følger op på succesen i form af afholdelse af flere kurser omhandlende emballageproblematikker. Har du ideer eller forslag til nye emner, som vores næste kursus kan indeholde, så send dine forslag til Kirsten eller Dorte som flg.: kl@kirstenlykke.com eller dwb@plastcenter.dk

 

Billeder fra dagen

DMN - Danmarks industriportal for løsning af materialerelaterede problemstillinger