Aluminium-støbeteknologidag hos Jydsk Aluminium Industri

Støbeteknologidagen hos Jysk Aluminium Industri  i november blev også en ”overfyldt” forsamling med masser af spændende indlæg og rundtur i støberiet, samt god forplejning.

Dagens fokus var hvorfor støbning stadig er interessant i en 3D print tidsalder og startede med et indlæg af Niels Skat Tiedje fra DTU. Indlægget bestod af to dele, hvor det første omhandlede støbeprocesserne og der muligheder i forhold til aluminiumlegering. Anden del blev en uddybning af aluminiumstøbelegering og deres egenskaber som funktion af design og valg af støbeprocesser.

Herefter kom Lasse Haarh-Lillevang fra Teknologisk og fortalte om 3D print i aluminium, om nye legeringer og metoder.

Mogens Albæk fra Ide-Pro sluttede af inden frokost med at fortælle om hvordan de blander støbning og 3D print for at finde den mest optimale og økonomiske løsninger til deres kunder.

Efter frokost fortalte Peter Pedersen fra Jysk Aluminium Industri om hvordan de hjælper kunderne i konstruktionsfasen for at optimere og muliggøre alle de finurlige og smarte aluminiumstøbeprodukter, som de er med til at fremstille. Herefter fik vi spændende og varm rundtur i støberiet.

Hvis du er medlem af DMN eller deltager, kan du logge ind og se dagens præsentationer her >

DMN - Danmarks industriportal for løsning af materialerelaterede problemstillinger