Temadag om 3D i metal afholdt i Århus

Dansk Materiale Netværk, DMN – AluNet afholdt torsdag den 10. marts 2016 en temadag om “3D print i metal med fokus på værdikæden”. Arrangementet blev afholdt i samarbejde med Alutech (Dansk Industri) og Teknologisk Institut.

Allerede under registreringen gik netværkssnakken livligt blandt de 63 deltagere, der havde valgt at tage imod invitationen og indtog pladserne i Auditorium 17.1 på Teknologisk Institut i Aarhus.

Hans Schmidt Lindholm fra Dansk Materiale Netværk – AluNet bød velkommen med en indføring i rammerne og dagens program. Dette skulle byde på input og inspiration til at benytte sig af de muligheder 3D print i metal byder, hvis man ikke blot ser på de tekniske muligheder, men også på hele værdikæden inkl. upstream, midstream og downstream aspekter.

Henning Henningsen, Seniorkonsulent Produktudvikling Materialer fra Teknologisk Institut fortalte om aspekterne ved konstruktion, produktion og efterbehandling.

Efter frokosten redegjorde Alan Friis, Seniorkonsulent fra DMN StaalNet om mulighederne ved Design og Procesoptimeringer på 3D printede emner og viste eksempler på hvorledes dette med fordel kan kombineres med produktoptimeringer.

Managing Director Bøje Kjær fra virksomheden CeramicSpeed havde medbragt en case med 3D produktion af Pulley Wheels. Dette er gearhjul til racercykler, som afsættes til High-end segmenter i form af leverancer til 80% af verdenseliten i professionel cykling. Et godt eksempel på hvorledes downstream delen af værdikæden har betydning for strategiske valg i udviklingsforløbet.

Efter en kaffepause – med kage og yderligere mulighed for at netværke – rundede Business Developer Christian Klit Johansen fra Syddansk Universitet emnet af med et meget spændende kig på den potentielle og realistik forventelige udvikling på området med afsæt i den aktuelle relevante forskning.

Dagen sluttede med rundvisning på Teknologisk Instituts afdelinger for “3D print produktionsudstyr” samt “Kvalitetskontol og test af 3D printede emner”.

Se billeder fra arrangementet her:

Hvis du er medlem af Dansk Materiale Netværk, kan du logge ind og se præsentationerne fra dagen her >

DMN - Danmarks industriportal for løsning af materialerelaterede problemstillinger