Spændende seminar i Litauen kan føre til flere Horizon 2020 projekter med dansk deltagelse

Dansk Materiale Netværk er blevet medlem af The European Composites, Plastics and Polymer Processing Platform, ECP4, og deltog den 18.-20. september 2017 i et seminar planlagt af ECP4 og den Litauiske plastklynge LINPRA.

Formålet med seminaret var at få uddybet kendskabet til plastindustrien i de baltiske lande og at undersøge, hvilke muligheder der er for samarbejde om forskning og udvikling mellem danske- og andre europæiske virksomheder og videninstitutioner.

På seminaret fik vi en god præsentation af, hvad ECP4 medlemmerne arbejder med, og hvordan samarbejdet fungerer. Der var deltagere fra mange internationale videninstitutioner såsom Frauenhofer, AIMPLAS, Centexbel, Innovation Plasturgie Composites, ICP, Cidetec og mange andre.

Vi blev opdaterede på den seneste status på udkastet til det kommende Horizon 2020 arbejdsprogram for årene 2018-2020, og der blev drøftet flere konkrete projektmuligheder med direkte fokus på plast projekter, hvor der er gode muligheder for at danske virksomheder fra plastindustrien kan indgå i konsortier.

Der var en præsentation af plastindustrien i de baltiske lande, en præsentation af ”Center for Physical Sciences and Technology”, en præsentation af ”the Lithuanian Energy Institute and Laboratory of Materials Research and Testing” og en præsentation af hvilke muligheder der er for samarbejde med ”The centre of polymer systems” fra Tomas Bata Uniuversity in Zlin.

Herefter var der drøftelser mellem ECP4 medlemmerne og flere Litauiske virksomheder.

Det var et spændende seminar, og vi håber at det fremtidige samarbejde vil blive til gavn for virksomheder i den danske plastindustri og føre til flere konkrete Horizon 2020 projekter med dansk deltagelse.

Billeder fra seminaret ses her:

DMN - Danmarks industriportal for løsning af materialerelaterede problemstillinger