Spændende indlæg og paneldebat omkring 3D print i aluminium og stål – hvordan gør de andre?

Mandag den 7. maj 2018 afholdt DMN i samarbejde med Arbejdsgiverne temadag omkring 3D print i metal.

Dagen fokuserede mere på tankerne end teknikken med indlæg både fra videnleverandører og danske virksomheder.

Christian Perti, Aarhus Universitet varmede alle op til dagen ved at komme input til, hvor og hvornår 3D print skal bruges – virkeligheden eller ”hype”.

Herefter fortalte Mads Østergaard, Teknologisk Institut omkring ruheder i forbindelse med 3D print i metal. Peter Tommy Nielsen fra Force Technolgy vendte det hele lidt på hovedet ved at fortælle, at 3D print ikke kun er småt, men også kan være virkeligt stort og faktisk har været her i de sidste mange år.

Så kom dagens første virksomhed på banen, Ingeborg Rosenvinge fra Thürmer Tools – en virksomhed, der er 114 år gammel og med en historie, som mange andre gode gamle danske virksomheder. I 50’erne og frem gik det forrygende og så lige pludselig, skal der tænkes – her fortalte Ingeborg Rosenvinge om Thürmer Tools tanker og muligheder for at bruge 3D print i virksomhedens fremtid.

Tankerne skal vendes, hvilket var en gentagelse hele dagen – 3D print skal ikke bare erstatte et tidligere produkt, 3D print skal bruges til at designe et produkt helt anderledes. Thümer Tools tanker også i andre mere ”vilde” ideer, som deres ide omkring Toolify – sammenlignelig med Spotify – her er det bare 3D print tegninger i stedet for musik, der bliver frigivet.

Næste indlæg kom oppe nord fra, hvor Mogens Albæk fra Idé-Pro fortalte om et helt konkret emne og prisen sammenlignet mellem 3D print, investment casting og trykstøbning.

Jacob Tryde fra AT Lighting sluttede af inden paneldebatten med et indlæg, som var rigtig godt i tråd med de resterende omkring, at vi skal have et paradigmeskifte for at udnytte 3D optimalt.

Næsten alle 60 deltager blev til dagens paneldebat, trods den dejlige sol, som blev nydt i pauserne. Flere af spørgsmålene fra salen gik på uddannelse af personale, og hvordan kvalitet og udstyr følger med.

Hvis du er medlem af DMN, kan du logge ind og se præsentationerne fra dagen her >

DMN - Danmarks industriportal for løsning af materialerelaterede problemstillinger