Spændende besøg i Norge i april 2019

I projektet BSR Innovation Express Norge, som vi har sammen med det Norske Cluster NCE Maritime CleanTech (www.maritimecleantech.no), er det overordnede formål er gensidige netværks- matchmaking- og studietursaktiviteter med fokus på materiale og materialeteknologi. Nordmændene skal bygge zero-emission færger, og kunne i den forbindelse godt tænke sig at lære danske materialevirksomheder at kende, der vil kunne hjælpe med dette.

Vi har i projektets forløb været på besøg i Norge, har været til Maritime messe i Hamborg og haft besøg her i Danmark af nordmændene.

Afslutningen var en tur til Norge fra 23 – 25. april, hvor vi genbesøgte nogle af de deltagende virksomheder fra Danmarks turen – Marine Aluminium, Leirvik samt to nye Westcon og Kværner. På turen fik vi set store aluminiumkonstruktioner, kom op på helikopterdæk af offshore hotelbygning – dog onshore, men imponerende alligevel. Første dag var hos Westcon, som arbejder meget med zero emission batteri med hydrogen, som brændsel og eftermiddag gik hos Marine Aluminium, hvor vi så fleksible gangbroer og store platforme – Marine Aluminium har bygget helikopterplatformen til det nye Skejby sygehus. Næste dag startede hos Leirvik som bygger hoteller til offshore, se billederne. Her fik vi muligheden for at se et flydende hotel indefra (næststørste hotelkapacitet i Norge – over 500 sengepladser) og endte oppe på helikopterplatformen.

Masser af netværk og fantastisk natur oveni de spændende aluminiumbesøg.

DMN - Danmarks industriportal for løsning af materialerelaterede problemstillinger