Spændende alu-branchedag afholdt den 27. januar 2016

Netværket for aluminiumbranchen Alutech i samarbejde med Aluminium Danmark og AluNet – Dansk Materiale Netværk afholdt onsdag, den 27. januar 2016 en branchenetværksdag, hvor virksomheder, som beskæftiger sig med aluminium, var med til at sætte rammerne for Industrisamarbejdets nye aluminiumnetværk Alutech. Der var aluminiumleverandører, underleverandører og fremstillingsvirksomheder til stede. Temaet på dagen var videndeling, udvikling, samarbejde og markedsudvikling samt eksport.

Dagen startede med en let frokost og en uformelt samtaletone mellem deltagerne.

Direktøren for Industrisamarbejdet Ole Storm Jeppesen bød velkommen og fortalte om mulighederne for samarbejde og videndeling igennem Alutech og AluNet. Han opfordrede virksomhederne at melde sig ind i organisationerne og deltage aktiv i netværkets aktiviteter samt komme med forslag, problemstillinger, behov og inspiration.

Steen Haunstrup formand for Aluminium Danmark fortalte hvor vigtigt det er, at branchen, innovationsnetværk og videncentre samler ressourcer for at sikre adgang til aktiviteter, der skaber værdi for alle aluminiuminteresserede virksomheder.

Allan Friis fra StaalNet – Dansk Materiale Netværk og direktør for Tech4bizz holdt et spændende foredrag om, hvordan man kan få succes med radikal innovation og fremtidens materialer. Han kom med adskillige eksempler bl.a. at Tesla sælger software og ikke biler. Efter opdatering af software, som kan foregå om natten, har man en ny bil. Man kan også bygge en bil i løbet af 24 timer vha. 3D-print i både metaller og plast. Budskabet var Tænk nyt tænk innovativt.

Jim Hansen fra Aluminium Danmark påpegede, hvor vigtigt det er for vores og verdenssamfundet at gen-anvende aluminium og spare energi, ressourcer samt beskytte vores miljø og klima. Europa er et genanvendelsessamfund, og her kan skabes en bæredygtig forretning, som kan bidrage til opbygning af fremtidens cirkulære økonomi.

Hans Schmidt Lindholm fra AluNet – Dansk Materiale Netværk informerede om det nye kursus om aluminium, som Industriens Uddannelser har udviklet i samarbejde med DI og Aluminium Danmark. Det er et 3-dages kursus, som kan give medarbejderne uddybende viden om hovedlegeringsgrupper, deres grundlæggende og unikke egenskaber, og hvad korrekt håndtering af slutproduktet betyder.

Som rosinen i pølseenden gav Michael Søgaard, repræsentant for DI i Tyskland et indblik i eksportmuligheder til Tyskland. Der er mange virksomheder, som sælger til Tyskland, og der har man et stort markedspotentiale for danske virksomheder. Hvordan man kickstarter sin eksport til Tyskland og hvordan forretningskulturen i vores naboland er, blev uddybet af Michael.

Dagen sluttede med gruppearbejde, hvor deltagerne var med til at udvælge og prioritere branche-netværkets indsats.

Se billeder fra dagen nedenfor:

Hvis du er medlem af Dansk Materiale Netværk, kan du logge ind og se præsentationer fra dagen her >

DMN - Danmarks industriportal for løsning af materialerelaterede problemstillinger