PERCY mission til USA – Dag 3 – 22. juni 2022

Den 22. juni 2022 kørte vi til Akron, Ohio for at mødes med Greater Akron Chamber, GAC.

GAC er på forkant med regionalt økonomisk udviklingsarbejde i samarbejde med lokale og regionale partnere, der gavner alle lokalsamfund, virksomheder og beboere i deres region.

GAC står klar til at hjælpe virksomheder af alle størrelser ved at skabe et klima, der tilskynder og understøtter tiltrækning og fastholdelse af virksomheder, jobskabelse, iværksætteri, udvikling af arbejdsstyrken og mangfoldighed, ligestilling og inklusion.

GAC har sammen med Team NEO og The University of Akron lanceret ’Polymer Industry Cluster Initiative’ for at foretage en dybdegående undersøgelse af regionens polymerindustri og udvikle en ramme for at udnytte dets fulde potentiale. Målet med dette arbejde er at løfte Northeast Ohio’s polymerindustri til en virkelig dynamisk virksomhed, der er bedre positioneret til stærk, bæredygtig vækst i en stadig skiftende global økonomi.

Under besøget med GAC blev et aftalememorandum underskrevet af Hr. Steve Millard, President & CEO, Greater Akron Chamber og Dorte Walzl Baelum, PERCY projektkoordinator.

Derefter havde vi et møde på The University of Akron. Dette universitet har positioneret sig som en global leder inden for polymervidenskab og polymerteknik og har drevet forskning i polymerer, gummi og plast i årtier.

Under mødet blev der blandt andet holdt et meget interessant foredrag om genbrug af James Eagan, adjunkt.

Derefter fulgte en meget interessant rundvisning i laboratorierne, hvor man så forskellige typer mikroskoper til identifikation af polymeroverflader og urenheder. Rundvisningen blev givet af Hr. Jiansheng Feng, Ph.D.

Det sidste stop på turen var National Polymer Innovation Center, som består af flere laboratorieskala ekstruderer til filmfremstilling, som bruges i projektarbejde i samarbejde med industrien.

Dagen sluttede med en skøn netværksmiddag med Brian Anderson og Alyssa Carpenter fra GAC.

DMN - Danmarks industriportal for løsning af materialerelaterede problemstillinger