Opfølgning på inspirationstur til Catalonien i perioden 23. – 26. oktober 2016

Dansk Materiale Netværk, DMN, rejste i perioden 23.-26. oktober 2016 til Catalonien med en mindre delegation af danske virksomheder.

Formålet med turen var at få et bedre og tættere kendskab til det catalanske svinekødsmarked med fokus på procesudstyr til såvel slagterier som kødforarbejdende virksomheder.

Først mødtes vi med 3 catalanske klynger: INNOVACC, Cluster MAV og Packaging cluster, som beskæftiger sig med hhv. udvikling af procesudstyr til svinekødsbranchen, brugen af avancerede materialer samt udvikling af emballage. I forbindelse med mødet med klyngerne var enkelte af deres virksomhedsmedlemmer mødt op for at møde den danske delegation.

Efterfølgende var vi på spændende besøg hos virksomhederne: NOEL, Esfosa og Baucells. Flere af disse besøg bød på direkte samarbejdsmuligheder for de besøgende danske virksomheder.

Senere på turen mødtes vi med Anders Berg fra JUEL Concept & Consulting, som driver agenturvirksomhed for en stor del af de danske udstyrsproducenter. Kort sagt en mand der er værd at kende, hvis man har interesse i at levere udstyr til de spanske slagterier og udstyrsproducenter!

Der blev endvidere mulighed for at hilse på en repræsentant fra virksomheden Iris, som udvikler løsninger til on-line monitorering af eksempelvis fedtprocenter i kød, proteinindhold eller uønsket tilstedeværelse af ben-splinter.

Sidst men ikke mindst blev der tid til en rundtur i Barcelona, hvor vi så byens største seværdigheder og fik en masse tilhørende information af xxx, som guidede turen.

De gennemførte besøg var arrangeret af Narcis Margal, Direktør for Handelskontoret i Barcelona, som under hele besøget gav os mange informationer om Catalonien og Spanien samt en række gode fif til hvordan, man skal gebærde sig overfor de catalanske virksomheder.

Her er det værd at bemærke sig, at hvis man gerne vil gøre en god entre på det catalanske marked er det vigtigt at tage sig tid til at møde folk personligt. Endvidere gør man klogt i at tale pænt til den ældre herre i selskabet, da det som oftest er ham, som ejer virksomheden og træffer de endelige beslutninger.

Langsigtet planlægning bruges ikke – aftaler træffes ikke for længere tid ad gangen end 14 dage.

Det gode ved det hele er så, at når man er endelig er kommet ind i varmen, som en god og seriøs leverandør, så er der tale om et langvarigt samarbejdsforhold.

Se billeder fra turen her:

Hvis du er medlem af DMN, kan du logge ind og se præsentationer fra turen her >

DMN - Danmarks industriportal for løsning af materialerelaterede problemstillinger