Miniseminar om Catalonien med fokus på slagtning og forarbejdning af svinekød samt besøg på slagteriet Danish Crown Horsens

Dansk Materiale Netværk, DMN, afholdt den 6. oktober 2016 et spændende arrangement på Danish Crown Slagteriet i Horsens.

Dagen startede med et miniseminar om Catalonien, som Dansk Materiale Netværk besøger i perioden 23. – 26. oktober 2016 sammen med en mindre delegation af danske virksomheder.

På seminaret gennemgik Dorte Walzl Bælum, Netværksdirektør i DMN, programmet for turen til Catalonien, hvor man skal besøge netværk, hvis medlemmer beskæftiger sig med hhv. svinekødsforarbejdning, emballering og avancerede materialer. Derudover er der planlagt en række besøg hos Catalanske slagterier og kødforarbejdende virksomheder.

Narcis Margall, Direktør for Handelskontoret i Barcelona gav et informativt indlæg om Spanien og Catalonien rækkende lige fra input om Spaniens økonomi, forskelligheder mellem Spanien og Catalonien til gennemgang af Cataloniens største slagterier og kød-forarbejdningsvirksomheder.

Herefter fulgte et interessant foredrag af Palle Madsbjerg, Export Manager hos Blücher Metal A/S, omkring virksomhedens produkter samt om, hvordan virksomheden fik fodfæste på det spanske marked.

Sidst men ikke mindst gav Bente Nedergaard Christensen, Polymerspecialist hos DMN en introduktion til Horizon2020 programmet og om muligheder for partnerskabsdannelse og deltagelse i projekter med udenlandske virksomheder. Bente sluttede af med at informere om, hvorledes DMN kan være sine medlemmer behjælpelig med at blive involveret i Horizon 2020 programmet.

Efter frokosten, som naturligvis stod på svinekølle, var der en imponerende rundvisning på slagteriet, som er verdens mest avancerede svineslagteri. Rundvisningen foregik på en besøgsgang med et fantastisk udsyn over samtlige processer i slagteriet. Først så vi opstaldning af grisene efterfulgt af slagtning, køling, opskæring og til sidst pakning af kødet.

På slagteriet slagtes der ugentligt i størrelsesordenen 100.000 svin, hvorved slagteriet er Europas 2. største slagteri. Slagteriet er fuldt automatiseret men beskæftiger alligevel i størrelsesordenen 1.500 medarbejdere.

Bestemt et besøg værd!

I forbindelse med rundvisningen rettes der en særlig tak til Birgitte Daabeck og Ulrik N. Kristensen fra Danish Crown Horsens, som forestod rundvisningen.

Billeder fra dagen ses her:

Hvis du er medlem af Dansk Materiale Netværk, kan du logge ind og se præsentationerne fra dagen her >

DMN - Danmarks industriportal for løsning af materialerelaterede problemstillinger