Limseminar afholdt af Scanmaster Industriteknik blev positivt modtaget

Scanmaster Industriteknik afholdt torsdag den 10. november 2016 et seminar om limning på hotel Comwell, Kellers Park i Vejle. Limseminaret med titlen ”Bliv endnu klogere på lim og industriel limning” var fuldtegnet og flere af de 43 deltagere var gengangere fra sidste års Scanmaster limseminar.

Henning Pedersen fra Scanmaster Industriteknik var vært og bød velkommen og fortalte om motivationen for limseminaret og om dagens program.

Den første indlægsholder var Mia Katharina Podlech fra Dansk Materiale Netværk – PlastNet. Mia havde 2 indlæg, som på grundig og omhyggelig vis gjorde rede for de grundlæggende kemiske mekanismer, der er i spil ved limprocesser. Det ene indlæg handlede om adhæsionsteorier og det andet om strukturelle lime, sammenhæng mellem struktur og egenskaber, hvor der blev uddybet omkring epoxy- og akrylat-lime.

Graham Pledger, fra GNP Technology/ Danlube, der har mere end 37 års erfaring i limnimg i Storbritanien og Europa, havde herefter et spændende indlæg, hvor han kort opridsede adhæsionsteorier og udformning af limsamlinger. Efterfølgende uddybede han med to case stories.

Efter frokost fortsatte Morten Thrane, CEO og medejer af Tantec A/S med et interessant indlæg vedrørende overfladebehandlingsudstyr til medico-, bil- og luftfarts-industrien m.fl., hvor der var fokus på corona- og plasmaforbehandlingsudstyr. Denne forbehandlingsmetode medfører en reduktion af et materiales overflade-spænding, således at en god adhæsion lettere opnås og limningen er mere pålidelig.

Dagen sluttede med et meget spændende indlæg holdt af Mikkel Kongsfelt, phD i overfladekemi, fra RadiSurf om fremtidens lim. Mikkel fremhævede dog, at hans indlæg fokuserede på nye spændende sammenføjningsmuligheder, udviklet af Radisurf, der involverer en forbehandling af substrat med nye koblingsagenter således at overfladen aktiveres og en primer kemisk kan hæfte. Herefter bindes en polymer til primeren, således at lim i mange tilfælde slet ikke anvendes.

Mens frokosten og den afsluttende kaffe blev nydt benyttede deltagerne sig af lejligheden til at netværke med hinanden. Under evalueringen gav deltagerne udtryk for, at deres forventninger til seminaret var blevet opfyldt og Henning Pedersen var yderst tilfreds med dagens forløb.

Se billede fra dagen nedenfor.

DMN - Danmarks industriportal for løsning af materialerelaterede problemstillinger