Informativ workshop om Horizon 2020 mv. afholdt den 22. november 2016
Dansk Materiale Netværk, DMN, afholdt tirsdag den 22. november 2016 en workshop benævnt ”Horizon 2020 for begyndere” for medlemmer af DMN og andre interesserede. Arrangementet blev afholdt på Aalborg Universitet i Esbjerg, der var 28 deltagere, som alle fik en informativ og lærerig dag.
Som titlen antyder, var hensigten med workshoppen, at virksomheder som er uerfarne med EU’s støtteprogram for forskning og Innovation, Horizon 2020, kunne høre mere derom, og blive klogere på om Horizon 2020 måske er interessant for deres virksomhed med henblik på udvikling og styrket konkurrenceevne.
Bente Nedergaard Christensen fra DMN – PlastNet bød velkommen og fortalte om dagens program.
Herefter lagde Alan Friis, DMN, ud med en peptalk i form et inspirerende indlæg om forretningsudvikling med titlen ” Skab succes med radikal innovation og undgå at andre overhaler jer!”
Dernæst fulgte Marlis Erichsen, fuldmægtig ved EuroCenter, Uddannelses- og forskningsministeriet. Marlis gav en kort introduktion til, hvorledes Horizon 2020 er opbygget og uddybede dernæst delprogrammet ”SMV instrumentet” som hun er specialist indenfor. Marlis informerede også om, hvor og hvordan man ansøger til Horizon 2020, og hvad det er man skal kigge efter.
Så var der tid til en lille øvelse, hvor deltagerne på egen PC kunne øve sig i at søge på den centrale Horizon 2020-ansøgningsportal, Participant Portal, hvor man kan finde aktuelle opslag til alle dele af Horizon 2020.
Efter frokosten præsenterede Bjarne Andersen, Innovation Manager, South Denmark European Office, om den hjælp der er at hente fra European Enterprise Network, væksthusene og de danske EU kontorer. Der kan bl.a. får hjælp til at søge udenlandske samarbejdspartnere, til at finde projektpartnere til EU projekter, der kan fås information og vejledning om tilskudsmuligheder og meget andet.
Sidst men ikke mindst fortalte Jonas Pedersen, Managing Director, CEO, Tuco Marine Group ApS, om sine erfaringer med at søge om EU midler, og udkommet deraf. Det var meget spændende at høre om, hvorledes Jonas og Tuco Marine Group havde udarbejdet deres strategi og nu drager nytte af støtte fra SMV instrumentet under H2020. Det må bestemt inspirere andre til at forsøge det samme.
Bente Nedergaard Christensen afrundede dagen med at minde om, at der nu var mulighed for at tale med de inviterede erfarne rådgivere og specialister under 4 øjne om eventuelle projektidéer mv. Bente inviterede også alle til at deltage i den næste planlagte workshop, som afholdes tirsdag den 10 januar, og som omhandler fokusområdet NMPB, og programmerne Transport og Energi.
NMPB er forkortelsen for: Programmet for nanovidenskab, avancerede materialer, produktionsteknologier-og processer og bioteknologi.
Workshoppen var den første af en række workshops, der alle kommer til at omhandle Europa kommissionens støtteprogram for forskning og innovation, Horizon 2020, så deltagere efterfølgende kan føle sig godt informeret om de mange delprogrammer, og de muligheder der er for at søge støtte til at udvikle sin virksomhed eller få støtte til sit forskningsområde. Det er ikke et must at deltage i alle arrangementerne. Man kan således deltage i de workshops, der har et program, man finder særligt relevant og interessant for sin virksomhed eller sit forskningsområde, men det er selvfølgelig en fordel at deltage i dem alle.
Billeder fra dagen ses her.
Hvis du er medlem af DMN, kan du logge ind og se præsentationerne fra dagen her >
