Aluminium Branchedagen 2016 afholdt i Odense

Arrangør: Alutech Industrisamarbejdet – Dansk Industri og AluNet, DMN

Den 8. juni 2016 blev den årlige aluminiumsbranchedag afholdt hos Forskerparken i Odense. Branchedagen er en netværksdag, hvor aktører i branchen og interessenter har mulighed for at sætte hinanden i stævne til dialog, inspiration og netværk.

Jens Sandahl Sørensen, Sapa Precision Tubing Tønder, indledte dagen og bød velkommen til de fremmødte, som skulle igennem dagens spændende program. Han understregede vigtigheden af og mulighedernei i, at man drog fordel af hindandens styrker og fællesnævner i form af aluminium som materiale.

Herefter kunne Svend Ole Madsen, Syddansk Universitet, fortælle om betingelser for værdiskabelse i alu-virksomheder med eksempler i form af virksomhedscases. Han drog på spændende vis paralleller til andre brancher og præsenterede oplæg til forskellige forretningsmodeller.

I forlængelse heraf tog de deltagende i workshops, og med udgangspunkt i egen praksis, selv stilling til rammerne for værdiskabelse hos egne kunder. Dette gav anledning til en fin og spændende debat de deltagende imellem.

Steen Ulrichsen, Teknologisk Institut, gav herefter et indlæg om robotteknologi og automatisering af produktion, som blev afsluttet med en spændende rundvisning i Teknologisk Instituts Center for Robotteknologi.

Efter rundvisning og frokost kunne Bente Thomsen, Erhvervsakademi Sydvest, fortælle om deres nye mobile prototypeværksted. En case illustrerede hvorledes samarbejde mellem industri og vidensinstitutioner kan være endog særdeles frugtbart og produktivt. Efterfølgende kunne de tilstedeværende selv få syn for sagen og se det kørende værksted med bl.a. 3D printere, scanner og laserskærende udstyr.

Peter Libak fra Wolturnus gav dagens sidste indlæg, og kunne fortælle om en spændende virksomhed, hvor man fremstiller kørestole tilpasset individuelt til brugerne. Virksomheden har netop med udgangspunkt i værdibegrebet formået at positionere sig i et ”blåt ocean” på trods af produkter, der såvel pris som kvalitetsmæssigt er positioneret i highend segmentet.

Dagen igennem var der afsat god tid i form af ”Netværks blokke” hvor deltagerne nød godt af at kunne trække på hinandens erfaringer og viden.

Dagen blev afsluttet med kaffe og lidt sødt til ganen, samt en sidste mulighed for at netværke i netværksområdet, som på dagen var stillet til rådighed for de af gæsterne, som havde medbragt udstillings- og præsentationsmateriale.

Billeder fra dagen ses her:

Hvis du er medlem af DMN, kan du logge ind og se præsentationer fra dagen, samt Lektor Svend Ole Madsens rapport, her >

DMN - Danmarks industriportal for løsning af materialerelaterede problemstillinger