Aluminium Branchedag 2017 i Tønder

Den 18. maj afholdt AluNet, Dansk Materiale Netværk, og Aluminium Danmark, DI, Aluminium Branchedagen 2017 i Tønder med mange deltagere.

Deltagerne havde en spændende dag, som bestod af en afveksling mellem faglig viden, business cases, prisvindende design, udstilling på foyerstande, netværk og rundvisning hos aluminiumprofilproducenten Sapa Extrusion.

De faglige indlæg handlede om aluminium, materialeegenskaber, profillegeringer og ekstrudering af profiler samt intelligent, funktionelt og omkostningseffektivt design med aluminiumprofiler. Cases med smarte og innovative profilløsninger blev også vist.

I pausen kunne deltagerne veksle mellem frokost, netværk, virksomhedsbesøg hos Sapa Extrusion Danmark og Foyer-udstilling, hvor både DMN og DMNs medlemmer fremviste resultater, nye produkter og ydelser. Der var energiske diskussioner ved bordene, og der blev snakket og netværket over kaffen.

Dagen fortsatte med 3 spændende indlæg om prisvindende design med aluminium og æstetiske og funktionelle overflader. Det første indlæg handlede om design, der udnytter tyngdekraften til låsning og stabilisering af møbelkonstruktioner. Møblerne besidder stor tilpasningsdygtighed til forskellige arkitektoniske rum. Det næste indlæg præsenterede den prisvindende Björk-serie fra DAN DRYER og hvordan materiale og designovervejelser går hånd i hånd med aluminium. Teknologisk Institut havde også et indlæg om funktionelle overflader i aluminium, muligheder og nye kreative løsninger.

Dagen sluttede med diskussioner og netværk omkring udstillingsstande hvor deltagerne delte viden, ideer og havde fokus på samarbejde.

Se billeder fra dagen nedenfor:

DMN - Danmarks industriportal for løsning af materialerelaterede problemstillinger